Loading...

06 septiembre 2007

UNA FERIDA EN LA TERRA

S’ha passejat la gent que ve del Nord que arriba del Sud, s’han quedat de diferents mons vivint gaudint, fent servir les seves aigües, netejant les seves ànimes, han acaronat l’aire d’aquesta llum que neix de l’illa bonica, d’una misteriosa força que aconsigueix que gent de tots els llocs quedi aquí embadalida, aferrada a la seva terra i necesitada del seu aire, el seu mar, el seus paissatges, ara alguns esquinçats.

Però, escolta si saps i observa si vols la tela on dorm l’illa, patint tots els díes colps, escombraries, sorolls, grosería i mala educació d’alguns d’aqueslls que ens visiten.

On es queda la vida fins a on arriba la terra que no té nom?
On es queda la dignitat?, l’he vist asseguda als esglaons de les cases que s’enporten les màquines, en les carreteres que taquen de negre el camp,…la vida;
On queda el record si s’arrenca del més profund?
On és la veritat del que ho ha perdut tot?.

L’illa de tots, avui una perla negra que esta de dol, i a malgrat tot segueix i segueix essent pura i bella. Aguantant…, aguantant...

S’està caient el cel a sobre d’ella, s’està enboirant el verd del seu paissatge, s’esta embrutant la seva terra, la nostra terra. S’estan enfotent d’ella, malgrat que un petit gup sigueix lluitant per aturar aquesta barbarie. Però l’illa no és infinita, esta patint, és cada vegada més delicada, cada vegada està més ferida, i necessita afecte, necessita que tots l’estimem, però tots no som gairibe ningú.

Sense respecte per l’illa, sense respecte per la gent que vivim aquí, la gent que és de la seva terra, la gent que l’han fet casa seva, sense respecte per qui ve a gaudir, a passejar per cales, sense respecte es diu aquesta illa trista i malmesa, sense respecte per una tradició, una llengua, una cultura, sense respecte per la gent gran que ha creixcut aquí mirant com els diners i els que venen de fora ens vaig canviar el seu la vida i ens fan setir extranys a casa nostra.

Amb tot el meu respecte per els eivissecs (de neixement o d’adopció), denuncio i critico com puc aquesta injustícia.

No hay comentarios: